Weird slowdown and program not launching

Post Reply
x8009
Posts: 4
Joined: Sat Feb 22, 2020 1:06 pm

Weird slowdown and program not launching

Post by x8009 »

Hi,

Using the program on both computers Intel i3770K with Windows 10 x64 1909 lastest build. using VT + Bluestacks emulator in a game Raid having weird issues and slowdown, freezes and game crash. I could have the game running 24/7 and it would never freeze or crash, but as soon using the ISLC it would slow down the game, crash the game or freeze when launching and web browser content in the game.

Also, using it on my AMD 1950x same windows build, trying to launch for example the game Star Wars Battlefront II randomly would not launch or when launched it would be stuck on the little window or full-screen window but never continues to actually load screen or the game, it would stay black and I need to close it from task manager. As soon as I STOP ISLC the game would launch properly right after. I could try to launch it more than 10 times and it would do the same issue as it already started. I didn't test after START and launching the game again after it started with STOP.

But I can't use the program until it is fixed. I didn't use the Custom Timer, it is unselected. Polling time is default 1000. it affects the windows more than what's visible.

Weird slowdown and program not launching

Sponsor

Sponsor
 

User avatar
Wagnard
Site Admin
Posts: 1076
Joined: Sat Jul 04, 2015 5:18 pm
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: Weird slowdown and program not launching

Post by Wagnard »

x8009 wrote:
Sat Feb 22, 2020 1:16 pm
Hi,

Using the program on both computers Intel i3770K with Windows 10 x64 1909 lastest build. using VT + Bluestacks emulator in a game Raid having weird issues and slowdown, freezes and game crash. I could have the game running 24/7 and it would never freeze or crash, but as soon using the ISLC it would slow down the game, crash the game or freeze when launching and web browser content in the game.

Also, using it on my AMD 1950x same windows build, trying to launch for example the game Star Wars Battlefront II randomly would not launch or when launched it would be stuck on the little window or full-screen window but never continues to actually load screen or the game, it would stay black and I need to close it from task manager. As soon as I STOP ISLC the game would launch properly right after. I could try to launch it more than 10 times and it would do the same issue as it already started. I didn't test after START and launching the game again after it started with STOP.

But I can't use the program until it is fixed. I didn't use the Custom Timer, it is unselected. Polling time is default 1000. it affects the windows more than what's visible.
The exception list in there for that kind of issue, try it

x8009
Posts: 4
Joined: Sat Feb 22, 2020 1:06 pm

Re: Weird slowdown and program not launching

Post by x8009 »

Like I said, it slows down the whole windows. can't expention that

User avatar
Wagnard
Site Admin
Posts: 1076
Joined: Sat Jul 04, 2015 5:18 pm
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: Weird slowdown and program not launching

Post by Wagnard »

x8009 wrote:
Sat Feb 22, 2020 6:14 pm
Like I said, it slows down the whole windows. can't expention that
are you seeing anything on TaskManager about ISLC taking cpu or else?

x8009
Posts: 4
Joined: Sat Feb 22, 2020 1:06 pm

Re: Weird slowdown and program not launching

Post by x8009 »

Wagnard wrote:
Sat Feb 22, 2020 8:44 pm
x8009 wrote:
Sat Feb 22, 2020 6:14 pm
Like I said, it slows down the whole windows. can't expention that
are you seeing anything on TaskManager about ISLC taking cpu or else?



no, but the feel is slow down and sluggish even with no CPU usage or ram. I can't explain it. but compare to without the program on START it feels way better, opens faster. even Word or Explorer, Winrar, feels faster. even the small things. Chrome, Edge, anything else also. it happens on both computers, I3770k and AMD 1950x. I noticed this because I had issues with it running and I saw how things improved when it's not running.

User avatar
Wagnard
Site Admin
Posts: 1076
Joined: Sat Jul 04, 2015 5:18 pm
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: Weird slowdown and program not launching

Post by Wagnard »

x8009 wrote:
Sun Feb 23, 2020 3:20 pm
Wagnard wrote:
Sat Feb 22, 2020 8:44 pm
x8009 wrote:
Sat Feb 22, 2020 6:14 pm
Like I said, it slows down the whole windows. can't expention that
are you seeing anything on TaskManager about ISLC taking cpu or else?



no, but the feel is slow down and sluggish even with no CPU usage or ram. I can't explain it. but compare to without the program on START it feels way better, opens faster. even Word or Explorer, Winrar, feels faster. even the small things. Chrome, Edge, anything else also. it happens on both computers, I3770k and AMD 1950x. I noticed this because I had issues with it running and I saw how things improved when it's not running.
The app is using the Performance counter to get the statistics, maybe there is something wrong with them on your system, cant really tell , your the first telling me such issue. I think I cannot really help you on this one except to tell you to not use it since it make things worse for you.

x8009
Posts: 4
Joined: Sat Feb 22, 2020 1:06 pm

Re: Weird slowdown and program not launching

Post by x8009 »

Wagnard wrote:
Sun Feb 23, 2020 3:25 pm
x8009 wrote:
Sun Feb 23, 2020 3:20 pm
Wagnard wrote:
Sat Feb 22, 2020 8:44 pm


are you seeing anything on TaskManager about ISLC taking cpu or else?



no, but the feel is slow down and sluggish even with no CPU usage or ram. I can't explain it. but compare to without the program on START it feels way better, opens faster. even Word or Explorer, Winrar, feels faster. even the small things. Chrome, Edge, anything else also. it happens on both computers, I3770k and AMD 1950x. I noticed this because I had issues with it running and I saw how things improved when it's not running.
The app is using the Performance counter to get the statistics, maybe there is something wrong with them on your system, cant really tell , your the first telling me such issue. I think I cannot really help you on this one except to tell you to not use it since it make things worse for you.

I understand, but it can't possibly be on 2 systems, one is fresh install not long ago and I barely do anything on it expect some tests. I don't have any performance counter event viewer issuesץ
maybe other people just don't notice that

Post Reply